Κόσμος

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι με κόπωση στο νοσοκομείο – Αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συνόδου

Ο σουλτάνος που κυβερνά το πλούσιο σε πετρέλαιο Μπρουνέι από το 1967 είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Έντονη κόπωση ένιωσε ο σουλτάνος του Μπρουνέι, κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με σημερινή (27.05.2025) ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο σουλτάνος του Μπρουνέι, είναι καλά στην υγεία του μολονότι εισήχθη σε νοσοκομείο της Μαλαισίας αφού αισθάνθηκε κόπωση κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο 78χρονος σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου αναμένεται ότι θα παραμείνει για αρκετές ημέρες, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ –ο οποίος προεδρεύει της συνόδου της ASEAN– όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν ο σουλτάνος εισήχθη στο Εθνικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο απάντησε ότι ο Χασανάλ Μπολκιάχ «είναι κάπως κουρασμένος και ξεκουράζεται», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι (αριστερά), κατα τη διάρκεια της συνόδου ASEAN
Ο σουλτάνος του Μπρουνέι (αριστερά), κατα τη διάρκεια της συνόδου ASEAN / MOHD RASFAN/Pool via REUTERS

Ο σουλτάνος κυβερνά το πλούσιο σε πετρέλαιο Μπρουνέι από το 1967. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο –κάποτε ήταν ο πλουσιότερος– και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, μολονότι βρίσκεται επί δεκαετίες στην εξουσία, σε μια χώρα περίπου μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Επί των ημερών του, το Μπρουνέι ανέκτησε την πλήρη ανεξαρτησία του από τη Βρετανία και το επίπεδο διαβίωσης σήμερα θεωρείται από τα υψηλότερα στην Ασία. Το σουλτανάτο εφαρμόζει τη σαρία από το 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 49