Κόσμος

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ζελένσκι για την Κριμαία και την ίδια ώρα λέει πως είναι κοντά σε συμφωνία με την Ουκρανία

«Η Κριμαία χάθηκε χωρίς να πέσει πυροβολισμός» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ τόνισε πως ο Ζελένσκι «δεν έχει χαρτιά να παίξει»

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» για την Ουκρανία, υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ σε μακροσκελή ανάρτηση στο Truth Social και την ίδια ώρα επιτίθεται στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την Κριμαία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την Κριμαία και υποστήριξε πως χάθηκε χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός ενώ τόνισε πως αυτό έγινε επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρει ο Ντόναλντ στην ανάρτησή του στο Truth Social «ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καυχιέται στην πρώτη σελίδα της Wall Street Journal ότι «η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει νομικά την κατοχή της Κριμαίας. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε εδώ».

Αυτή η δήλωση είναι πολύ επιζήμια για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Κριμαία χάθηκε πριν από χρόνια υπό την αιγίδα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης.

Κανείς δεν ζητά από τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, αλλά, αν θέλει την Κριμαία, γιατί δεν αγωνίστηκαν γι’ αυτήν πριν από έντεκα χρόνια, όταν παραδόθηκε στη Ρωσία χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός;

Η περιοχή στεγάζει επίσης, για πολλά χρόνια πριν από την «παράδοση Ομπάμα», μεγάλες ρωσικές βάσεις υποβρυχίων. Είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις όπως αυτές του Ζελένσκι που κάνουν τόσο δύσκολη τη διευθέτηση αυτού του Πολέμου. Δεν έχει τίποτα να καυχηθεί! Η κατάσταση για την Ουκρανία είναι τραγική! Μπορεί να έχει Ειρήνη ή, μπορεί να πολεμήσει για άλλα τρία χρόνια πριν χάσει ολόκληρη τη Χώρα.

Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία, αλλά έχω πολύ σχέση με το να θέλω να σώσω, κατά μέσο όρο, πέντε χιλιάδες Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες την εβδομάδα, οι οποίοι πεθαίνουν χωρίς κανένα λόγο. Η δήλωση που έκανε σήμερα ο Ζελένσκι δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να παρατείνει το «πεδίο θανάτου», και κανείς δεν το θέλει αυτό!

Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Ανυπομονώ να μπορέσω να βοηθήσω την Ουκρανία, και τη Ρωσία, να βγουν από αυτό το πλήρες και ολοκληρωτικό ματς, το οποίο δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος»!

Το Κίεβο παραμένει προσηλωμένο στις ειρηνευτικές προσπάθειες

Την ίδια στιγμή, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Αντρίι Γερμάκ, τόνισε πως το Κίεβο παραμένει προσηλωμένο στις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσινγκτον απείλησε να αποσυρθεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Υπογραμμίσαμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στις ειρηνευτικές προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε μέσω Telegram ο Γερμάκ από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε διαβουλεύσεις ενώ έκανε λόγο για «ουσιαστικό διάλογο με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματά του στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την στρατηγική πόλη
Καθώς οι μάχες εντείνονται στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Ποκρόφσκ, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε περικύκλωση και ανακοινώνει την αποστολή ενισχύσεων στο μέτωπο του Ντονμπάς
Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι