Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη στις γαλοπούλες Πιτς και Μπλόσομ ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών

Η Πιτς 19 κιλών και η Μπλόσομ 18 κιλών, είναι και επίσημα οι πιο τυχερές γαλοπούλες του κόσμου μιας και πήραν χάρη από τον Τζο Μπάιντεν και δεν θα καταλήξουν στο εορταστικό τραπέζι την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τηρώντας την παράδοση των ΗΠΑ, έδωσε χάρη στις 2 γαλοπούλες σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη αυτής της εορταστικής περιόδου στην Ουάσινγκτον που είναι και η τελευταία επί της προεδρίας του.

Τα ονόματα των 2 ζώων παραπέμπουν στο άνθος ροδακινιάς (Peach Blossom), σύμβολο του Ντέλαγουερ, της πολιτείας που εκπροσώπησε ο Τζο Μπάιντεν ως γερουσιαστής επί 36 χρόνια.

Η Πιτς που ζυγίζει 19 κιλά έχει «όνειρo» να δει το Βόρειο Σέλας, ενώ η Μπλόσομ που ζυγίζει 18 κιλά της αρέσει να παρακολουθεί πυγμαχία, είπε αστειευόμενος ο Τζο Μπάιντεν κατά την παρουσίαση των γαλοπούλων.

«Επιτρέψτε μου να σας πως ότι ήταν η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων», είπε ο 82χρονος απευθυνόμενος στους περίπου 2.500 προσκεκλημένους που είχαν συγκεντρωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου.biden galopoules r

biden galopoules r

biden galopoules r

Η Πιτς και η Μπλόσομ σώθηκαν από την σφαγή καθώς την Ημέρα των Ευχαριστιών που είναι την Πέμπτη, αναμένεται να ψηθούν εκατομμύρια γαλοπούλες και να σερβιριστούν με σάλτσα και ποικιλία συνοδευτικών πιάτων – από πατάτες μέχρι φασολάκια.

Το έθιμο της απονομής χάριτος σε γαλοπούλα χρονολογείται από το 1947 επί προεδρίας Χάρι Τρούμαν. Ωστόσο, έγινε θεσμός το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Φωτογραφίες Reuters/ Allison Bailey

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS