Κόσμος

Ο «ζωντανός θρύλος» Γιούργκεν Χάμπερμας αρνήθηκε βραβείο 226.000 ευρώ

Οι διοργανωτές του λογοτεχνικού βραβείου Σεϊχης Ζαγιέντ, από το όνομα του ιδρυτή της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσαν ότι λυπούνται για την άρνηση του διάσημου Γερμανού φιλόσοφου Γιούργκεν Χάμπερμας να αποδεχθεί τον τίτλο της «Πολιτιστικής προσωπικότητας της χρονιάς» και το χρηματικό έπαθλο που τον συνοδεύει.

Δεν το δέχθηκε ο Χάμπερμας!

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που εστάλη χθες, από τον εκδοτικό οίκο του Suhrkamp στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χάμπερμας, ηλικίας σήμερα 91 ετών, λέει ότι το να αποδεχθεί το βραβείο και το χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ντιρχάμ (περίπου 226.00 ευρώ) θα ήταν «μια κακή απόφαση» και ότι θα «βάλει τέλος» σε αυτό.

«Δεν είχα ενημερωθεί για τον στενό δεσμό μεταξύ του ιδρύματος που απονέμει το βραβείο στο Άμπου Ντάμπι και το πολιτικό σύστημα» των Εμιράτων, συμπλήρωσε.

«Το βραβείο Λογοτεχνίας Σεϊχης Ζαγιέντ λυπάται για την απόφαση του Γιούργκεν Χάμπερμας (…), όμως τη σέβεται», επισημαίνει το ίδρυμα σε ένα δελτίο τύπου.

«Το βραβείο ενσαρκώνει τις αξίες της ανεκτικότητας, της γνώσης και της δημιουργικότητας οικοδομώντας γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών και θα συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή του προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπληρώνει.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούνται συχνά από ΜΚΟ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εχθρότητα προς την ελευθερία της έκφρασης και μισαλλοδοξία προς κάθε αντίθετη πολιτική γνώμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος στο Παρίσι: Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό κατηγορείται ότι αγόραζε Burberry και Dior με χρήματα των φορολογουμένων
Η δήμαρχος φαίνεται να πλήρωσε 3.067, 50 ευρώ για ένα παλτό Burberry και να έκανε αγορά 2.300 ευρώ στον οίκο Dior - «Οι αγορές είναι νόμιμες, ο ρόλος της απαιτεί συχνά ταξίδια»
Η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό 7