Κόσμος

Όγδοη πιο επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία η Ελλάδα


Στο top 10 των χωρών που κινδυνεύουν να μην...
εξυπηρετήσουν το χρέος τους, δηλαδή ουσιαστικά να χρεοκοπήσει, μπήκε η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κατάταξη της CMA DataVision, η χώρα μας έχει πιθανότητα 17,4% να κηρύξει στάση πληρωμών.
Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν η Βενεζουέλα και η Ουκρανία (με πιθανότητα άνω του 50%), η Αργεντινή, αλλά και το Ντουμπάι που ανέβηκε από την 8η στην 6η θέση του πίνακα.
 
Στον αντίποδα, η Νορβηγία θεωρείται η χώρα με το πιο ασφαλές χρέος στον κόσμο με κίνδυνο στάσης πληρωμής μόλις 1,4% και ακολουθεί η Γερμανία στη δεύτερη θέση.
 
«Το 2010 θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος όσον αφορά στο κρατικό χρέος. Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν παγκοσμίως, εξέλιξη που θα αποκαλύψει το πραγματικό κόστος της χρηματοοικονομικής κρίσης. Γι΄αυτό και οι περισσότερες κυβερνήσεις ίσως να μην έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν έως το 2012 για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους», είπε ο Πιέρ Καγιετό, στέλεχος της Moody’s, δίνοντας ίσως το στίγμα για πιθανές νέες υποβαθμίσεις από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης. 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με Τραμπ και Επστάιν να ξεφαντώνουν στη Φλόριντα – «Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του» έλεγε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ και ο «μαστροπός των ισχυρών» ταξίδευαν μεταξύ Νέας Υόρκης και Παλμ Μπιτς με ιδιωτικά τζετ και έπαιρναν μέρος σε πάρτι με νεαρές γυναίκες στο Μαρ-α-Λάγκο
Τζέφρι Επστάιν, Ντόναλντ Τραμπ
Παλαιστίνιος ο άνδρας που επιτέθηκε με καρέκλα σε ραβίνο στη Γαλλία - «Βρέθηκα στο έδαφος, ένιωσα αίμα να τρέχει»
Ο ραβίνος είπε πως είναι συνηθισμένος «σε όχι και τόσο φιλικά βλέμματα, κάποιες δυσάρεστες λέξεις, κόσμος να περνάει από δίπλα του και να φτύνει στο έδαφος»
Ο Γάλλος ραβίνος Elie Lemmel μετά την επίθεση που δέχθηκε σε βεράντα καφετέριας στο προάστιο Neuilly-sur-Seine του Παρισιού