Κόσμος

Οι Αρχές συνέλαβαν κι άλλα μέλη των Anonymous;

Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις 32 ατόμων, που μάλλον ανήκουν στην ομάδα χάκερ “Anonymous”.

Η ομάδα χάκερ που είναι παγκοσμίως γνωστή για τις επιθέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό είχε βάλει στο μάτι ιστοσελίδες της τούρκικης κυβερνήσεως, σαν πράξη αντίστασης για τους μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η χώρα για το internet.

Επίσης την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, οι «Anonymous» επιτέθηκαν σε πολλές τουρκικές ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων ήταν όπως αναμενόταν και η ιστοσελίδα της τουρκικής διεύθυνσης τηλεπικοινωνιών (TIB), η οποία είναι, η οποία επεξεργάστηκε το σχέδιο επιβολής περιορισμών στο Διαδίκτυο στην Τουρκία.

Πάντως παρά τις επιθέσεις το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που νίκησε στις εκλογές, ανακοίνωσε οτι στις 22 Αυγούστου το φίλτρο λογοκρισίας στο διαδίκτυο αναμένεται να εφαρμοστεί για την προστασία των νέων.

Τέλος από τους 32 υπόπτους που συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές οι 9 από αυτούς ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS