Κόσμος

Οι Γερμανοί δεν θα βραβεύσουν τους εκτελεστές του μακελάρη του Βερολίνου

Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εξετέλεσαν τον 'Ανις 'Αμρι.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη Ανίς Αμρί.

Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον ‘Αμρί, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικες θέσεις και απόψεις.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί,πάντως, απο το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατεφθούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφασισμένος να ανακτήσει τις σορούς των ομήρων – «Η μάχη δεν έχει τελειώσει»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επαναπατρίσει όλες τις σορούς των ομήρων που κρατά η Χαμάς, τη στιγμή που η εκεχειρία στη Γάζα κλονίζεται από αμοιβαίες κατηγορίες και παραβιάσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τουρκική NAVTEX στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά – Δεσμεύτηκε περιοχή κοντά σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Η περιοχή που δεσμεύτηκε βρίσκεται εκτός των 6 ναυτικών μιλίων των ελληνικών νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σε διεθνή ύδατα, αλλά σε σημείο ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωπολιτικά
Ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού