Κόσμος

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πτήσεις τσάρτερ στην Κούβα για να της… μειώσουν τα έσοδα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως περιορίζουν δραστικά τις πτήσεις προς την Κούβα σε με προσπάθεια να μειώσουν τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα επιτρέπεται η εκτέλεση πτήσεων τσάρτερ μόνο για το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας και όχι για άλλες πόλεις στην Κούβα. Το μέτρο αυτό ισχύει από τις 25 Οκτωβρίου για τις εμπορικές πτήσεις.

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματός μου, το υπουργείο Μεταφορών διέκοψε μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων προορισμών στην Κούβα, εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας». Θα μειωθεί όμως δραστικά ο αριθμός και αυτών των πτήσεων προς την κουβανική πρωτεύουσα.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, το μέτρο αυτό «θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα του κουβανικού καθεστώτος να επωφελείται από έσοδα τα οποία χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί την καταπίεση του κουβανικού λαού» αλλά και για να στηρίζει «τον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα».

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική της προσέγγισης με την Κούβα που είχε υιοθετήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και εδώ και μήνες ενισχύει το εμπάργκο σε βάρος της Αβάνας, που ισχύει από το 1962.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα