Κόσμος

Οι ΗΠΑ πιέζουν για λύση στο “Σκοπιανό”

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν ΠΓΔΜ και Ελλάδα να βρουν τρόπο να διευθετήσουν το πρόβλημα του ονόματος.

Αυτό θα ήταν επωφελές για τις δύο πλευρές, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέϊμς Σταϊνμπεργκ, σε συνέντευξή του στην “Φωνή της Αμερικής”. “Εμείς στηρίζουμε το έργο του πρέσβη Νίμιτς και τη διαδικασία στον ΟΗΕ. Παρουσιάσαμε με σαφήνεια στην Αθήνα και τα Σκόπια την ενθάρρυνση μας για να βρουν τρόπο να προχωρήσουν, γεγονός που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές”, ανέφερε ο κ. Στάινμπεργκ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική Κυβέρνηση, αναφορικά με την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. “Εκτιμούμε πραγματικά την ισχυρή υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν πρακτικές συνδυασμού όσο το δυνατόν συντομότερα”, είπε ο κ. Στάϊνμπεργκ.

Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και το Σεράγεβο, τις προσεχείς ημέρες,ο κ. Στάινμπεργκ επεσήμανε ότι στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος και η δέσμευση της Ουάσιγκτον για το μέλλον όλων των ανθρώπων στα Δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η κα Κλίντον δεν θα επισκεφθεί τα Σκόπια και τα Τίρανα οφείλεται σε χρονικούς περιορισμούς και στις πολλές της δεσμεύσεις σε άλλα μέρη του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι