Κόσμος

Ολλανδία: Η «Όμικρον» κυριεύει τη χώρα, αλλά τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου

Στην Ολλανδία, εφαρμόζεται αυστηρό lockdown εδώ και δύο εβδομάδες, που δείχνει τα πρώτα αποτελέσματά του: Τα κρούσματα της Covid-19 έχουν μειωθεί ελαφρά, συγκριτικά με τους αριθμούς ρεκόρ που καταγράφονταν τον Νοέμβριο, όμως παραμένουν υψηλά. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 14.000 νέες μολύνσεις.

Ωστόσο τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

«Είναι καλά τα νέα για τους μαθητές και είναι σημαντικό για την ανάπτυξή τους και την ψυχική του υγεία να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο», είπε ο υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα επαγγελματικά σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν θα επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία αλλά θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, τουλάχιστον.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία είχαν κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα από το σύνηθες για τις χειμερινές διακοπές.

Την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει εξελιχθεί στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα. 

«Δυστυχώς, παρά τα αυστηρά μέτρα, βλέπουμε αύξηση των μολύνσεων και αυτό σημαίνει ότι ανησυχούμε για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Πάνω από το 85% των ενήλικων Ολλανδών έχουν εμβολιαστεί, αλλά η εκστρατεία των αναμνηστικών δόσεων καθυστέρησε να ξεκινήσει. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, λίγο πάνω από το 24% είχε κάνει την αναμνηστική δόση, αλλά ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας το ποσοστό ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμειξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω Telegram στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram 5
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4
Ο Ερντογάν έσφιξε το δάχτυλο του Μακρόν σε μια viral χειραψία όλο νόημα – Παιχνίδια εξουσίας από τον Τούρκο πρόεδρο
Πάρτι στα social media - «Ο Ερντογάν είναι μάστερ στη γεωπολιτική και τα "αγόρια" από την Ευρώπη είναι ερασιτέχνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις από τον Ερντογάν»
Η απίστευτη χειρονομία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μανουέλ Μακρόν 7
Πάπας Λέοντας και Ζελένσκι σε private τετ α τετ – Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου, η σύζυγός του Ολένα
«Το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες υπό οποιαδήποτε μορφή προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικά αποτελέσματα για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Κατά τη συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Λέοντα 3