Κόσμος

Ολλανδία: Μερικό lockdown «στα σκαριά» – Ποια μέτρα εισηγείται η επιτροπή

Μερικό lockdown εισηγήθηκε η βασική συμβουλευτική επιτροπή για τη διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού στην Ολλανδία. Έτσι, η κυβέρνηση καλείται να λάβει μερικά δραστικά και αντιδημοφιλή μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία, ενώ αν τελικά προβεί σε αυτά τα μέτρα τα είναι η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που θα μπει και πάλι σε lockdown μετά το καλοκαίρι.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αναμένεται να λάβει την Παρασκευή απόφαση για τα νέα μέτρα μετά τις συστάσεις της Ομάδας Διαχείρισης της Επιδημίας για μερικό lockdown, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ακύρωση εκδηλώσεων, η αναστολή της λειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων, ανέφερε το NOS. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας συχνά, αλλά όχι πάντα, ακολουθεί τις συστάσεις της ομάδας ειδικών. Η επιβολή νέων lockdown είναι κάτι που δεν εξετάζουν πολλές ανεπτυγμένες χώρες μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης κατά της covid-19, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων.

Χώρες όπως η Βρετανία βασίζονται στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 για να ενισχύσουν την ανοσία της αγέλης και να αποφύγουν την κατάρρευση των συστημάτων υγείας τους στη διάρκεια του χειμώνα.

Μέχρι τώρα η Ολλανδία προσφέρει αναμνηστικές δόσεις μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού κατά της covid-19 μεταξύ των ενηλίκων πλησιάζει το 85%, τα νοσοκομεία σε κάποιες περιοχές της Ολλανδίας έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις άλλες υπηρεσίες τους προκειμένου να αναλάβουν ασθενείς με covid-19.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές στην Ολλανδία επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και επέκτειναν τη χρήση του υγειονομικού πάσου σε περισσότερους χώρους.

Ο Ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 45% σε 76.790, δηλαδή περισσότερα από 400 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
18χρονος Γάλλος έγλειψε γλειφιτζούρι και το ξανάβαλε στον αυτόματο πωλητή στη Σιγκαπούρη - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης
Ο Γάλλος ο οποίος διαθέτει φοιτητική βίζα στη Σιγκαπούρη, κινδυνεύει με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως και τριών μηνών και προστίμου για διατάραξη της δημόσιας τάξης
γάλλος
Πούτιν σε Αραγτσί: Η Ρωσία θα κάνει το παν για τα συμφέροντα του Ιράν και για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
«Ελπίζουμε ότι ο ιρανικός λαός θα αντέξει τη αυτή τη δύσκολη περίοδο» είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ο Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (δεξιά)
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
Μόναχο: Διανομέας πήδηξε πάνω στο καπό μιας Porsche για να αποφύγει σκυλιά, δικαστήριο τον αθώωσε για τις ζημιές
Δικαστήριο έκρινε ότι ένας διανομέας που τρόμαξε από τα σκυλιά ενός πελάτη και πήδηξε στο καπό της Porsche του, δεν υποχρεούνται να του καταβάλει έξοδα επισκευής
Δικαστήριο στο Μόναχο