Κόσμος

Ομπάμα: “Θέλω να παντρεύονται τα gay ζευγάρια”

 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι πιστεύει πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω ότι πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν», είπε ο Ομπάμα στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Ρόμπιν Ρόμπερτς.

Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Ομπάμα για το θέμα «εξελίσσεται».

Οι δηλώσεις αυτές του Ομπάμα γίνονται λίγες ημέρες αφού ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθάνεται άνετα με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα