Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όπου φτωχός κι η μοίρα του – Νέος σεισμός στην Ινδονησία, τρεις νεκροί

Όπου φτωχός κι η μοίρα του – Νέος σεισμός στην Ινδονησία, τρεις νεκροί
Φωτογραφία Reuters

Η γη δεν σταματά να τρέμει στην Ινδονησία. Λίγες μέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου και το τσουνάμι που ακολούθησε, νέος σεισμός σημειώθηκε στη χώρα. Αυτή τη φορά στα ανοιχτά της Ιάβας και του Μπαλί.

Ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο την περιοχή ανοιχτά των νησιών της Ιάβας και του Μπαλί, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS). Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τρεις νεκροί.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Κτίρια υπέστησαν ζημιές, δρόμοι άνοιξαν στη μέση!

https://youtu.be/qpNt5yU4vG8

Ο σεισμός, στη Θάλασσα του Μπαλί, ταρακούνησε κτίρια στο Μπαλί, όπου ορισμένοι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους στην πρωτεύουσα Ντενπάσαρ. Τρεις άνθρωποι στην Ανατολική Ιάβα καταπλακώθηκαν όταν ένα κτίριο κατέρρευσε ενώ ακόμη πολλοί από τους κατοίκους κοιμούνταν, εξήγησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Κατά το USGS, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σουμπερανιάρ, στην Ιάβα.

Στο Μπαλί διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 19.000 αντιπρόσωποι και προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων υπουργών κυβερνήσεων, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών αλλά και ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Πριν από μερικές μέρες, ο σεισμός 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε έπληξαν τη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 5.000 αγνοούνται ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις