Κόσμος

Ουγγαρία: Πτώση αεροπλάνου σε αεροβατικό σόου – Η στιγμή της συντριβής, δύο νεκροί

Αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια αεροβατικής επίδειξης χθες Κυριακή (10.9.2023) στην Ουγγαρία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δυο επιβαίνοντες και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις άνθρωποι στο έδαφος, ανέφεραν οι αρχές.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, πέρα από τον πιλότο, επέβαινε ένας επιβάτης στο αεροσκάφος (…) Και οι δυο έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε η αστυνομία της Ουγγαρίας στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Σεκεσφέχερβαρ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος, οι τρεις από τους οποίους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Σοβαρά τραυματισμένοι είναι γυναίκα, άνδρας και κοριτσάκι. Μικρό αγόρι υπέστη ελαφριά τραύματα.

Σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό του τοπικό μέσο ενημέρωσης, το αεροσκάφος επίδειξης –επρόκειτο για T-28 Trojan του αμερικανικού στρατού, κατασκευασμένο το 1951, σύμφωνα με τον ουγγρικό Τύπο– κάνει κατακόρυφη κάθοδο προτού συντριβεί και εκραγεί.

«Το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και πήρε φωτιά», διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Δείτε τη συντριβή του αεροπλάνου: 

«Η συντριβή έγινε πολύ κοντά στον χώρο της αεροβατικής επίδειξης», που προσέλκυσε χιλιάδες θεατές, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας ασθενοφόρων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία