Κόσμος

Ουκρανία: 100.000 οι απώλειες του ρωσικού στρατού τους τελευταίους 5 μήνες στη μάχη για την Μπαχμούτ

Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί 100.000 απώλειες, ανάμεσά τους πάνω από 20.000 νεκροί, μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες σε μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Μπαχμούτ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι μάχες στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα επίκεντρο το ανατολικό τμήμα της χώρας, με διακύβευμα τον έλεγχο της βιομηχανικής περιφέρειας Ντονμπάς, ιδίως στην πόλη Μπαχμούτ, που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι εχθροπραξίες στην πόλη αυτή, όπου και οι δυο πλευρές υφίστανται βαριές απώλειες, μαίνονται από το καλοκαίρι του 2022. Οι ανακοινώσεις των αντιμαχόμενων για την πορεία των μαχών εκεί είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου τόνισε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι ο αριθμός αυτός των 100.000 απωλειών των ρωσικών δυνάμεων βασίζεται σε εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Σε αυτές τις απώλειες περιλαμβάνονται περισσότεροι από 20.000 νεκροί, οι μισοί από τους οποίους από την ιδιωτική ομάδα μισθοφόρων Wagner.

«Η προσπάθεια της Ρωσίας για μια επίθεση στο Ντονμπάς κυρίως μέσω της Μπαχμούτ απέτυχε», ισχυρίστηκε ο Κίρμπι. «Η Ρωσία δεν κατόρθωσε να καταλάβει κανένα πραγματικά σημαντικά στρατηγικό έδαφος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι, είπε, είχαν κάποια εδαφικά κέρδη στην Μπαχμούτ, αλλά ότι τα κέρδη αυτά ήρθαν με «τρομακτικό κόστος», λέγοντας ότι η ουκρανική άμυνα στην περιοχή παραμένει ισχυρή.

«Η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα στρατιωτικά της αποθέματα και τις ένοπλες δυνάμεις της και μόνο από τον Δεκέμβριο υπολογίζουμε ότι η Ρωσία έχει υποστεί περισσότερες από 100.000 απώλειες, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 20.000 νεκρών σε μάχες, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους ήταν στρατιώτες της Wagner», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικοί αυτοί οι αριθμοί», πρόσθεσε ο Κίρμπι, λέγοντας ότι το σύνολο αυτό είναι τριπλάσιο από τον αριθμό των Αμερικανών απωλειών στην Μάχη του Γκουανταλκανάλ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου κατέληξε λέγοντας ότι ένα ακόμη αμερικανικό πακέτο χορήγησης όπλων στην Ουκρανία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν