Κόσμος

Ούμα Θέρμαν: Η μούσα του Ταραντίνο ξεσπά – Ο ίδιος τώρα δηλώνει μετανιωμένος

Το 2002, στα γυρίσματα στο Μεξικό για το «Kill Bill», η Ούμα Θέρμαν καρφώθηκε με αυτοκίνητο σ' ένα δέντρο. Το ατύχημα τής προκάλεσε διάσειση και της προξένησε βλάβη στα γόνατα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε άρθρο στους New York Times, η 47χρονη ηθοποιός έδωσε λεπτομέρειες του ατυχήματος. Για πρώτη φορά, κατηγόρησε τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Μια μέρα μετά, στον λογαριασμό της στο Instagram, ανέβασε βίντεο με το ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

Η Ούμα Θέρμαν, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ο Ταραντίνο της έδωσε το βίντεο και πρόσθεσε πως ο Κουέντιν «ήταν βαθιά μετανιωμένος και παραμένει μεταμελημένος». Αλλά έκανε σαφές ότι επιρρίπτει ευθύνες στον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τον κατηγόρησε για ψευδείς δηλώσεις και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Το περιστατικό ήταν πληγή στις σχέσεις Κουέντιν-Ούμα, για πάρα πολλά χρόνια. Η Ούμα εξομολογείται ότι είχε επιφυλάξεις για το γύρισμα της τελευταίας σκηνής, θεωρούσε ότι το αυτοκίνητο δεν παρείχε ασφάλεια. Ήθελε να την αντικαταστήσει επαγγελματίας stuntman. «Ο Κουέντιν ήρθε στο τροχόσπιτό μου και, όπως κάθε σκηνοθέτης, δεν ήθελε να ακούει “όχι”. Ήταν έξαλλος, γιατί τους κόστιζα χρόνο. Αλλά φοβόμουν. Είπε: “Σου υπόσχομαι ότι το αυτοκίνητο είναι εντάξει. Ο δρόμος είναι μια ευθεία. Πιάσε 65 χιλιόμετρα την ώρα, ειδάλλως τα μαλλιά σου δεν θα ανεμίζουν όπως πρέπει και τότε θα σε βάλω να ξαναγυρίσεις τη σκηνή”. Όμως, το κάθισμα δεν ήταν σωστά στερεωμένο. Ο δρόμος ήταν άμμος και δεν ήταν ευθεία» περιέγραψε η Ούμα Θέρμαν.

Η εκδοχή του Ταραντίνο

Από την άλλη, μιλώντας στο Deadline, ο Κουέντιν ανασύρει στη μνήμη του λεπτομέρειες (βεβαίως, όπως εκείνος τις έχει καταγράψει): «Έφτασα όλος χαρά και της είπα ότι οπωσδήποτε μπορεί να το κάνει, ήταν ευθεία ο δρόμος, δεν θα έχεις πρόβλημα. Η απάντηση της Ούμα ήταν… “Okay”. Επειδή με πίστεψε. Επειδή μ’ εμπιστεύθηκε. Της είπα ότι θα είναι εντάξει. Και δεν ήταν. Ήμουν λάθος. Δεν την υποχρέωσα να μπει στο αμάξι. Μπήκε επειδή μ’ εμπιστεύθηκε. Και με πίστεψε. Και κάναμε το γύρισμα. Κι έσκασε πάνω στο δέντρο. Τις πρώτες στιγμές, κανείς μας δεν ήξερε τι συνέβη. Μετά τη σύγκρουση, αφού η Ούμα πήγε νοσοκομείο, ήμουν όλος αγωνία γι’ αυτό που συνέβη… να θυμάμαι το εαυτό μου να πιπιλίζει το πόσο ασφαλές ήταν κι ότι μπορούσε να το κάνει. Δίνοντας έμφαση στο ότι ο δρόμος ήταν μια ευθεία, μια ευθεία ο δρόμος… το ότι με πίστευε και να βλέπω να σκάει μπροστά αυτό το στροφιλίκι.»

«Σου ‘σπαγε την καρδιά. Πέρα από το ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της επαγγελματικής μου καριέρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου» δήλωσε ο Ταραντίνο.

Δεν της έδινε το βίντεο

Για χρόνια πολλά, η Ούμα ζητούσε το βίντεο από τον σκηνοθέτη. Για χρόνια, ο Ταραντίνο δεν της το έδινε. Οι παραγωγοί είχαν αποφασίσει να συγκαλύψουν το περιστατικό. Η Ούμα θυμάται ότι, το 2004, στο Soho House ούρλιαζαν ο ένας στον άλλον κι ο Κουέντιν έλεγε ότι είχε παρθεί απόφαση να μη δοθεί στη δημοσιότητα αποδεικτικό στοιχείο.

Όμως, όταν ο Κουέντιν Ταραντίνο έμαθε πως η Ούμα ετοίμαζε το άρθρο για τους The New York Times της έδωσε το βίντεο. Και η Ούμα, στην ανάρτησή της στο Instagram, τον ευγνωμονεί: «Το έκανε με πλήρη επίγνωση ότι θα του έκανε κακό, προσωπικά, και είμαι περήφανη γι’ αυτόν, που έκανε το σωστό, και για το κουράγιο του». Και προχώρησε σε κατηγορία κατά του Γουάινστιν και των ατζέντηδων της στη CAA για τη «συγκάλυψη»: «Γι’ αυτό που συνέβη, θεωρώ υπεύθυνους τον Λόρενς Μπέντερ, τον Ι. Μπένετ Γουόλς και τον διαβόητο Χάρβεϊ Γουάινστιν» έγραψε.

Για τον Ταραντίνο έχει να πει ότι «στο τέλος, ο Κουέντιν εξιλεώθηκε με το να μου το δώσει μετά από 15 χρόνια, έτσι δεν είναι; Όχι ότι έχει πια σημασία, με τη μόνιμη ζημιά στον αυχένα μου και με τα γόνατά μου που έχουν …»

Η Ούμα έχει ήδη παραδώσει στην αστυνομία το βίντεο και την αλληλογραφία της με την κινηματογραφική εταιρεία Miramax. Μπας και αποδοθούν ευθύνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες