Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Αναστασιάδη: Είπα στον Ερντογάν ότι αν δεν σταματήσει τις παρανομίες έρχονται κυρώσεις

Tηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Γραπτή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα αναφέρει ότι κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν.

click4more Ερντογάν σε φον ντερ Λάιεν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να σπαταλήσει την ευκαιρία που της δίνουμε

Η κα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διαμήνυσε στον κ. Ερντογάν πως αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και τερματισμός των παρανόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή
Bloomberg: Ο «δούρειος ίππος» υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία – Φόβοι ευρωπαίων για το σχέδιο Τραμπ στο Ντονμπάς
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το σχέδιο Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω δημιουργίας του Ντονμπάς ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα «ανοίξει» τον δρόμο στη Ρωσία για νέες επιθέσεις
Μια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές από τις συνεχείς ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην πόλη Κωστιάντινιβκα, στην περιοχή του Ντόνετσκ