Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας χωρίς “ίσως” και “αλλά”»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα, ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ – Ουκρανίας την ερχόμενη εβδομάδα, ότι το Κίεβο έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να υπερισχύσει των επιθέσεων από την Ρωσία για να υπερασπιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας χωρίς “ίσως” και “αλλά”», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
«Η Ουκρανία αγωνίζεται για τις κοινές αξίες μας, αγωνίζεται για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των αρχών της Δημοκρατίας και αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτό τον πόλεμο», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν μια σύνοδο κορυφής ΕΕ – Ουκρανίας στις 3 Φεβρουαρίου.

«Καμία επιστροφή στην εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα»

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε έκκληση για την μετάβαση της Γερμανίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για περιβαλλοντικούς λόγους και για να μειώσει τα έσοδα της Ρωσίας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιστροφή στην εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν στην εκδήλωση του κόμματός της.

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη δυτική Γερμανία – όπου βρίσκεται η Κολωνία, το Ντίσελντορφ και το Ντόρτμουντ – έχει «όλες τις προϋποθέσεις για να βγει ισχυρότερο από αυτή τη μετάβαση προς τις καθαρές τεχνολογίες», είπε η πρόεδρος της ΕΕ.

Ο «εκβιασμός» από τον Πούτιν

Η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν έκανε αναφορά και στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και μίλησε για «εκβιασμό» της Δύσης από μέρους του. «Ο Πούτιν θεώρησε ότι μπορεί να μας εκβιάζει με την εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο, αλλά η Γερμανία βρήκε γρήγορα εναλλακτικές πηγές», κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια