Κόσμος

Πάνω απο 900 μετανάστες παραμένουν στη Λαμπεντούζα

Περισσότεροι από 900 μετανάστες παραμένουν, χάρη και στις προσπάθειες της Ακτοφυλακής της Ιταλίας, πάνω στο νησί Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μμε, περισσότεροι από 600 μετανάστες, ανάμεσά τους 41 γυναίκες, επτά παιδιά, προερχόμενοι απ τις λιβυκές ακτές αποβιβάστηκαν, μετά το μεσημέρι σήμερα, στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα αφού, όμως, η Ακτοφυλακή της Ιταλίας ρυμούλκησε το πλοίο τους.

Λόγω του κακού καιρού, το πηδάλιο του πλοίου έσπασε, σε μικρή απόσταση απ το ιταλικό νησί. Ετσι, το πλοίο γιά πολλή ώρα παρέμενε ακυβέρνητο.

Στη Λαμπεντούζα παραμένουν άλλοι 347 μετανάστες απ τη Λιβύη, οι οποίοι πάτησαν πόδι στη στεριά στη διάρκεια όλης της χθεσινής νύκτας, όπως βεβαίωσε πηγή της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Ετσι, στη Λαμπεντούζα βρίσκονται, τώρα, συνολικά περισσότεροι από 900 μετανάστες, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους απ τη Λιβύη συμπεριλαμβανομένων, όμως, και των 12 Τυνήσιων, που αποβιβάστηκαν στο ιταλικό νησί στη διάρκεια της Παρασκευής.

Τους τελευταίους μήνες, η Λαμπεντούζα είχε, συχνά, υπερπληθυσμό μεταναστών. Ομως, το τελευταίο σχεδόν 10ήμερο το μεταναστευτικό ρεύμα είχε κοπάσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίνα: Τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – Νόμιμο δικαίωμα της Τεχεράνης για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του πολέμου
Κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα στην Τεχεράνη από τους ισραηλινούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς
Η βασιλική οικογένεια των Εμιράτων δεν έχασε την ψυχραιμία της - Έπινε καφέ μετά τις ιρανικές επιθέσεις
«Έτσι καθησυχάζεις ένα έθνος χωρίς να πεις λέξη.  Δυνατή κίνηση» σχολιάστηκε για τα πλάνα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Δείτε βίντεο
FILE PHOTO: People shop ahead of the holy month of Ramadan at the Mall of the Emirates in Dubai, United Arab Emirates, March 22, 2023. REUTERS/ Abdel Hadi Ramahi/File Photo