Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Ζούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις»

Για άλλη μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις διεθνείς επιπτώσεις του  απευθυνόμενος σήμερα στους διπλωματικούς αντιπροσώπους της Αγίας Έδρας.

«Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος πλήττονται από έναν σφοδρότατο πόλεμο, τόσο εξαιτίας της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, όσο και λόγω των κινδύνων πυρηνικής κλιμάκωσης και των βαρύτατων οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Πρόκειται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις, του οποίου είστε άμεσοι μάρτυρες στις χώρες στις οποίες έχετε αποσταλεί», είπε ο ποντίφικας απευθυνόμενος στους διπλωματικούς αντιπροσώπους του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS