Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παραδοχή Κρεμλίνου: Οι ρωσικές εταιρείες μετάλλου αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κυρώσεων

Παραδοχή Κρεμλίνου: Οι ρωσικές εταιρείες μετάλλου αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κυρώσεων

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές εταιρείες μετάλλου αντιμετωπίζουν «εχθρική συμπεριφορά» από «μη φιλικές» προς την Μόσχα χώρες και ότι η Ρωσία θα εφαρμόσει σχέδιο για την αντιμετώπιση των μέτρων αυτών.

«Περιλαμβανόμαστε στους κορυφαίους του κόσμου στη βιομηχανία του μετάλλου και οι εταιρείες μας αντιμετωπίζουν εχθρικές συμπεριφορές, …οι επιχειρήσεις μας αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Η ρωσική οικονομία πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις που εφαρμόσθηκαν ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία είναι μεγάλη παραγωγός μετάλλων όπως το αλουμίνιο, το νικέλιο, το παλλάδιο, ο χαλκός, το χάλυβας και ο χρυσός.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών με μεγάλα μερίδια μετοχών στις ρωσικές εταιρείες παραγωγής μετάλλων.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, έχουν αποφύγει να επιβάλουν απευθείας κυρώσεις στις ίδιες τις εταιρείες ώστε να μην προκληθούν ελλείμματα που θα οδηγούσαν σε αύξηση των τιμών παγκοσμίως.

Παρά ταύτα, τράπεζες, μεταφορικές εταιρείες και καταναλωτές αποφεύγουν τα ρωσικά μέταλλα, αναγκάζοντας τις ρωσικές εταιρείες να αναζητήσουν νέες εφοδιαστικές οδούς.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους της βιομηχανίας του μετάλλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις