Κόσμος

Παραληρηματικές κατηγορίες Σοϊλού κατά της Ελλάδας για απώθηση και θάνατο μεταναστών

Με έωλες κατηγορίες, που βασίζονται μόνον στον λόγο του και όχι σε κάποιο τεκμήριο, ξιφουλκεί και πάλι κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Με ανάρτησή του στο Twitter ισχυρίζεται πως η Ελλάδα όχι μόνον απώθησε μετανάστες, αλλά τους έβγαλε τα ρούχα και τα παπούτσια με αποτέλεσμα 12 από τους συνολικά 22 μετανάστες να πεθάνουν από το κρύο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών στην παραληρηματική ανάρτησή του «μπλέκει» το FETO, δηλαδή την οργάνωση του αυτοεξόριστου πάστορα Φετουλάχ Γκιουλέν στην οποία η τουρκική ηγεσία «φορτώνει» κάθε στραβό στην Τουρκία, ενώ εξαπολύει το μένος του και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αποκαλεί «απάνθρωπη».

Συγκεκριμένα ο Σοϊλού ανέφερε:

«Ημερομηνία 2/2/2022

Περιοχή: Ίπσαλα – ελληνικά σύνορα

Από τους 22 μετανάστες που απωθήθηκαν από τα ελληνικά συνοριακά στρατεύματα με τα παπούτσια τους βγαλμένα και γδυμένοι από τα ρούχα τους, 12 πάγωσαν.

Η ΕΕ είναι αβοήθητη, αδύναμη και απάνθρωπη.
Ελληνικά συνοριακά στρατεύματα, δολοφονικά για τα θύματα, συμπαθούντα το FETO».

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1488819027095048193?s=20&t=pRiUXT7nPAnhbMa-IYeSIQ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Μελάνια αγνόησαν επιδεικτικά το πρωτόκολλο στο Γουίνδσορ: Έφτασαν καθυστερημένοι, δεν υποκλίθηκαν – Τα «πατρικά» αγγίγματα στον Κάρολο
Με τιμές, άμαξες, μπάντα και 41 κανονιοβολισμούς υποδέχτηκε ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα τους Τραμπ - «Είσαι πανέμορφη» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κέιτ Μίντλετον
Kirsty Wigglesworth
8