Κόσμος

Πάσχα Καθολικών: Απών ο Πάπας Φραγκίσκος από την τελετή της «Οδού του Μαρτυρίου» – Ελπίζουν να χοροστατήσει στην λειτουργία της Ανάστασης

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν χοροστάτησε τελικά στην τελετή της «Οδού του Μαρτυρίου» στο Κολοσσαίο χθες Μεγάλη Παρασκευή (29/03/2024).

Πρόκειται για αλλαγή προγράμματος της τελευταίας στιγμής, δεδομένου ότι μέχρι χθες το πρωί το Βατικανό διέρρεε ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα ήταν παρών. Ο ‘Αγιος Πατέρας των Καθολικών παρακολούθησε όλη την τελετή από το μοναστήρι της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, όπου διαμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σύσταση των γιατρών προκειμένου ο πάπας να μπορέσει να αναπαυθεί και σήμερα να χοροστατήσει στη λειτουργία της Ανάστασης και την Κυριακή, σε εκείνη του Πάσχα των Καθολικών.

colloseum easter colloseum easter

Ο πάπας Φραγκίσκος, τελευταία, παρουσίασε συμπτώματα βρογχίτιδας ενώ έχει και χρόνιο πρόβλημα στο βάδισμα λόγω πόνου στα γόνατα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου