Κόσμος

Πάτησαν Νέα Υόρκη μετά από 18 ώρες στον αέρα – Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών, την πρώτη μετά την εγκατάλειψη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης το 2013.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Θεωρητικά πάντα, η πτήση Νέα Υόρκη-Σιγκαπούρη είναι λίγο μεγαλύτερη.

Με καινούριο αεροπλάνο η πτήση Σιγκαπούρη – Νέα Υόρκη

Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κουμπιά σαν θηλές»: Αλλάζει η γυναικεία στολή του Βρετανικού Ναυτικού – Αντιδράσεις για το κόστος των 200.000 λιρών
Η γυναικεία στολή, την οποία έχει φορέσει κατά καιρούς και η πριγκίπισσα Άννα σε επίσημες εμφανίσεις, διαθέτει τέσσερις σειρές από δύο κουμπιά. Ωστόσο, τα δύο επάνω θεωρήθηκε ότι βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τις θηλές
Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας με την επίσημη στολή του Βρετανικού Ναυτικού
Τέξας: Βρέθηκαν έξι σοροί μέσα σε βαγόνι τρένου κοντά στα σύνορα με το Μεξικό – Εξετάζεται το ενδεχόμενο διακίνησης μεταναστών
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει την ταυτότητα των θυμάτων ούτε από ποια χώρα προέρχονταν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν επιζώντες μέσα στο βαγόνι
Η σιδηροδρομική γέφυρα της Union Pacific International Railroad πίσω από συρματοπλέγματα στο Τέξας