Κόσμος

Πέθαναν από το κρύο ασθενείς σε ψυχιατρείο στην Κούβα

Για το θάνατο των ασθενών ήδη έχει διαταχθεί έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια.

Είκοσι έξι ασθενείς σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Αβάνα έχασαν τη ζωή τους λόγω του άσχημου καιρού ο οποίος επικράτησε αυτή την εβδομάδα, επιβεβαίωσαν οι αρχές της Κούβας χθες Παρασκευή.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανέφερε σε ανακοινωθέν του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ότι οι θάνατοι οφείλονταν στις ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που έπεσαν κάτω των 10° Κελσίου.

Οι ασθενείς –όλοι τους ηλικιωμένοι– υπέφεραν από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και πέθαναν από φυσικά αίτια, όμως κατά πληροφορίες η αμέλεια και η έλλειψη των αναγκαίων εφοδίων στο νοσοκομείο ενδέχεται να συνέβαλαν στους θανάτους.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει έρευνα για τους θανάτους και θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες σε βάρος όσων βρεθούν ευθύνες. Εντοπίστηκαν “διάφορες ανεπάρκειες” στα μέτρα που είχε λάβει το νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Η Κούβα παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε όλους. Η Αβάνα παραδέχεται ότι το σύστημα υγείας στη χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, και επιρρίπτει μέρος της ευθύνης στο εμπάργκο των ΗΠΑ, το οποίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εισαγωγή φαρμάκων, εξοπλισμού κ.ά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό