Κόσμος

Πέθαναν από τοξικό σιρόπι για το βήχα!

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι πέθαναν στο Πακιστάν από ένα σιρόπι για το βήχα που αποδείχτηκε τοξικό...

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ναρκομανείς, έχασαν τη ζωή τους από την κατάποση ενός σιροπιού για το βήχα σε μια πόλη του ανατολικού Πακιστάν, δήλωσαν σήμερα Σάββατο η αστυνομία και γιατροί.

Οι θάνατοι άρχισαν από την Τετάρτη στη βιομηχανική πόλη Γκουτζρανουάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν τοξικομανείς.

“Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάποση ενός απροσδιόριστου σιροπιού για το βήχα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της τοπικής υπηρεσίας υγείας, η γιατρός Μαχ Τζαμπίν.

“Δεκαεπτά άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι σοροί άλλων επτά προσώπων”, δήλωσε, προσθέτοντας πως πέντε άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν από το σιρόπι νοσηλεύονται.

Τα θύματα ήταν από 20 έως 40 χρονών και η πλειονότητα παρουσίαζε ιστορικό εθισμού στα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό του τοπικού νοσοκομείου Ανουάρ Αμάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το εν λόγω σιρόπι δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Ο Αζάμ Μεχρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, δήλωσε πως έχουν συγκεντρωθεί δείγματα σιροπιών για το βήχα που διατίθενται στα τοπικά φαρμακεία.

“Η αστυνομία και οι υπηρεσίες υγείας έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση”, διευκρίνισε.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 19 άνθρωποι πέθαναν στη Λαχόρη εξαιτίας ενός τοξικού σιροπιού για το βήχα.

Τον Ιανουάριο, περίπου 100 άνθρωποι που υπέφεραν από ασθένειες της καρδιάς πέθαναν στη Λαχόρη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, αφού κατανάλωσαν ελαττωματικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί τοπικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε για να ηρεμήσετε από τον επίμονο βήχα

 

Σιρόπι για τον βήχα «σκότωσε» 13 ανθρώπους σε 72 ώρες!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει τη διάβαση της Ράφα αλλά τερματίζει τις δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα
Αυτός ο περιορισμός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα ισχύει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου γιατί αυτοί αρνήθηκαν να δώσουν τον κατάλογο των Παλαιστινίων εργαζομένων της
γάζα
9 οι νεκροί και 21 οι τραυματίες στο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια – Συγκλονιστικές εικόνες
Λεωφορείο που μετέφερε 34 επιβάτες, ανετράπη λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου - Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Τουρκία: Τροχαίο με πολλούς νεκρούς και τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου στην Αττάλεια – Συγκλονιστικές εικόνες
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
19
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου