Κόσμος

Πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου

Ο Πουσούκι ήταν 26 ετών. Πέθανε ήσυχα στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς του, την περασμένη Δεύτερα.

Αν ψάχνετε πόσα… ανθρώπινα χρόνια «μετρούσε» ο Πουσούκι, δύσκολα θα βγάλετε άκρη. 26 χρόνια σκυλίσιας ζωής αντιστοιχούν σε έναν αριθμό ανάμεσα στα 117 και τα 185 «ανθρώπινα» χρόνια.

Ο Πουσούκι, ημίαιμο χνουδωτό Σίμπα, ζούσε μαζί με τη γυναίκα που τον πρόσεχε στη Σακούρα, μια πόλη σε επαρχία βόρεια του Τοκίο. Ήταν ζωηρός μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν ξαφνικά έχασε την όρεξή του και δε μπορούσε να αναπνεύσει. Και μόλις η ιδιοκτήτριά του επέστρεψε σπίτι από βόλτα, άφησε την τελευταία του πνοή.

«Νομίζω ότι με περίμενε να γυρίσω σπίτι», είπε εκεί στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο η Γιουμίκο Σινοχάρα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πουσούκι αναγνωρίστηκε ως το πιο γηραιό σκυλί του κόσμου. Είχε γεννηθεί τον Απρίλιο του 1985.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ «σκυλίσιας» μακροζωίας εξακολουθεί να έχει ένα Αυστραλιανό σκυλάκι, ο Μπλούεϊ, που πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ