Κόσμος

Πιτ Χέγκσεθ: Ο εκλεκτός του Τραμπ για το Άμυνας είχε πετάξει τσεκούρι σε μουσικό και δεν έπλενε τα χέρια του γιατί «δεν υπάρχουν μικρόβια»

Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Πιτ Χέγκσεθ, δηλαδή ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για υπουργός Άμυνας, είχε χτυπήσει, όχι σκόπιμα, έναν άνδρα με τσεκούρι, αφού έχασε στον στόχο ενώ δεν έπλενε τα χέρια του για 10 χρόνια, κατά δήλωσή του.

Το περιστατικό με τον εκλεκτό του Τραμπ για το Άμυνας να πετάει ένα τσεκούρι και να βρίσκει έναν μουσικό μπάντας δεν είναι καινούριο αλλά επανήλθε τώρα, μετά αιφνιδιαστική επιλογή του Τραμπ να τον ορίσει ως τον επόμενο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίου της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Fox & Friends» το 2015, ο Χέγκσεθ πέταξε ένα τσεκούρι με σκοπό να πετύχει έναν στόχο που είχε τοποθετηθεί απέναντί του, πάνω σε έναν φράχτη.

Την ίδια ώρα, μέλη της μπάντας West Point Hellcats έδιναν παράσταση ακριβώς από πίσω.

Ο Χέγκσεθ όχι απλώς δεν βρήκε στόχο, αλλά έχασε εντελώς και τον στόχο αφού το τσεκούρι του πέρασε πάνω από τον στόχο και χτύπησε έναν ντράμερ την ώρα που έπαιζε. 

Ο μουσικός υπέστη κάποια τραύματα στον καρπό του. «Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο ή μοιραίο», έγραψε στο Facebook τότε και είπε ότι ήταν αποτέλεσμα «προφανούς αμέλειας».

«Όταν πυροβολείς ή ρίχνεις, να ξέρεις πάντα τι υπάρχει πίσω από τον στόχο σου», έγραψε.

Αργότερα μήνυσε τον Χέγκσεθ για το περιστατικό, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. 

Από το Fox News… στο Πεντάγωνο

Ο Πιτ Χέγκσεθ, άλλοτε ταγματάρχης του Πεζικού στην Εθνοφρουρά παρασημοφορημένος για τη δράση του στον πόλεμο στο Ιράκ ενώ υπηρέτησε και στο Αφγανιστάν, είναι πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας πολιτικής υπεράσπισης Vets For Freedom και της ΜΚΟ Concerned Veterans for America.

Ωστόσο, η έλλειψη εμπειρίας σε θέματα εθνικής ασφάλειας σημαίνει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία.

Ο 44χρονος συμπαρουσιαστής του Fox & Friends Weekend – με το συμβόλαιό του να διακόπτεται χθες Τρίτη (12.11.2024), συνεργάζεται με το δίκτυο για μία δεκαετία, από το 2014.

Λέγεται ότι έχει αναπτύξει φιλία με τον Τραμπ στο Fox, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να κάνει τακτικές εμφανίσεις στην εκπομπή.

«Δεν πλένω τα χέρια μου, δεν υπάρχουν μικρόβια»

Έχει επίσης εκφράσει ανορθόδοξες απόψεις για την υγιεινή, υποστηρίζοντας το 2019 ότι δεν έχει πλύνει τα χέρια του για δέκα χρόνια, επειδή «τα μικρόβια δεν είναι πραγματικό πράγμα. Δεν μπορώ να τα δω».

 

Ο Χέγκσεθ έχει επικρίνει τις προσπάθειες να επιτραπεί στις γυναίκες η υπηρεσία σε μάχιμες θέσεις κατηγορώντας τον στρατό ότι μειώνει τα κριτήρια για να επιτρέψει στις γυναίκες να μπουν σε αυτές τις θέσεις.

Ο Χέγκσεθ έχει διαφωνήσει και με την woke ατζέντα στο στράτευμα λέγοντας ότι «αυτά τα σκ@@@ πρέπει να φύγουν».

«Η πιο ηλίθια φράση στον πλανήτη γη στον στρατό είναι ότι η ποικιλομορφία μας είναι η δύναμή μας», δήλωσε ο Χέγκσεθ σε ένα podcast αυτόν τον μήνα.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει έναν συντηρητικό τηλεοπτικό παρουσιαστή ως επικεφαλής του Πενταγώνου σόκαρε την Ουάσινγκτον, καθώς αναμενόταν ότι θα διοριζόταν στη θέση αυτή ένας έμπειρος αξιωματούχος ή κάποιος με εμπειρία στην αμυντική πολιτική.

«Ποιος στο διάολο είναι αυτός ο τύπος;», διερωτήθηκε ένας λομπίστας της αμυντικής βιομηχανίας που μίλησε στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι υπήρχε η ελπίδα να δοθεί το αξίωμα σε κάποιον που θα είχε πραγματική εμπειρία στην άμυνα.

Πληροφορίες από Telegraph

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 1
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Καμία απειλή για τις πτήσεις λέει η Γερμανία – «Όλο και πιο ευάλωτη η πολιτική αεροπορία», προειδοποιεί ειδικός
Η Γερμανία επιχειρεί να καθησυχάσει μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα διαχείρισης επιβατών, ωστόσο ουρές και καθυστερήσεις συνεχίζονται στο Βερολίνο
Ταξιδιώτες σε ουρά λόγω της κυβερνοεπίθεσης 1
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3