Κόσμος

Πιτέλα: “Το Κυπριακό δεν είναι για παζάρια για το προσφυγικό”!

«Το Κυπριακό ή η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλάγματα για ένα πάρε-δώσε για το προσφυγικό, ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

«Υπάρχουν κάποια όρια σε αυτές τις διαπραγματεύσεις (με το Συμβούλιο)», τόνισε ο Τζιάνι Πιτέλα και εξήγησε: «Δεν μπορούμε για παράδειγμα να κάνουμε παζάρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία του Τύπου, ή τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αυτά τα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Δεν θα τα ξεπουλήσουμε προκειμένου να έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία. Και προσοχή, δεν θα πρέπει να βάλουμε στον ίδιο σάκο το προσφυγικό με την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους».

Εκτός τραπεζιού η Κύπρος!

«Δεν μπορεί, επίσης, να υπάρξει η όποια σύνδεση ανάμεσα στη συμφωνία για το προσφυγικό και τη συμφωνία για μια πιθανή επανένωση της Κύπρου. Ουδεμία σύνδεση ανάμεσά τους. Το Κυπριακό είναι εντελώς αυτόνομο θέμα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα πάρε-δώσε με την Τουρκία σε σχέση με το προσφυγικό» υπογράμμισε.

Ο κ. Πιτέλα εξήγησε στη συνέχεια ότι άμεσος στόχος είναι η ανακούφιση της Ελλάδας από την απίστευτη εισροή προσφύγων και μεταναστών, που δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει. «Θα πρέπει να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα και να οργανωθεί η επιστροφή στην Τουρκία αυτών που είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με πλήρη σεβασμό των διεθνών κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι -όπως η πολιτική του ομάδα το ζητά από καιρό- θα πρέπει να καθορισθούν νόμιμοι οδοί για πρόσβαση στην Ευρώπη -και να μπλοκαρισθούν όλες οι παράνομες διαβάσεις-, όπως μέσω Βουλγαρίας και Αλβανίας, και όχι μόνο η Βαλκανική Οδός μέσω ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε το μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε την Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1