Κόσμος

Ποιός πρωθυπουργός θέλει να κάνει μαθήματα ρατσισμού στον Ν. Τραμπ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί την Ιρλανδία μέσα στις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας όμως ότι θα αδράξει την ευκαιρία αυτή για να επισημάνει στον Αμερικανό μεγιστάνα του κτηματομεσιτικού τομέα ότι οι απόψεις του είναι ρατσιστικές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κένι είπε στο κοινοβούλιο της Ιρλανδίας ότι πιστεύει πως ο Τραμπ έκανε “ρατσιστικά και επικίνδυνα” σχόλια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για να διασφαλίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Αργότερα σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να συναντηθεί μαζί του.

Απαντώντας σήμερα στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απάντησε ότι “δεν θα είχε πρόβλημα να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ”. Διευκρίνισε όμως δεν έχει γίνει καμία επαφή μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι τώρα ώστε να προγραμματιστεί μια συνάντηση.

Όταν ρωτήθηκε αν σε μια τέτοια συνάντηση θα εξηγούσε γιατί πιστεύει ότι τα σχόλια του Τραμπ είναι ρατσιστικά, ο Κένι απάντησε: “Ασφαλώς. Με μεγάλη μου χαρά”.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί ένα γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Ντούνμπεγκ της δυτικής Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει στη Σκωτία και την Ιρλανδία μεταξύ 22-25 Ιουνίου.

Πέρσι ο Τραμπ προκάλεσε την οργή πολλών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού όταν πρότεινε να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, ως απάντηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την Καλιφόρνια. Προσβλητικά θεωρήθηκαν επίσης τα σχόλιά του για τους Μεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Τραμπ “διχαστικές, ηλίθιες και λανθασμένες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας