Κόσμος

“Πόλεμο” στον Τύπο κηρύσσει ο Τραμπ λόγω… fake news!

Ο Τραμπ διακόπτει την ενημέρωση των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπό του, χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία των δημοσιογράφων "ανέντιμη".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε σήμερα το τέλος του καθημερινού briefing στον Λευκό Οίκο αναφερόμενος στην «ανεντιμότητα» της πλειονότητας των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του.

Η καθημερινή συνέντευξη τύπου του εκπρόσωπου της αμερικανικής προεδρίας, που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση από την αίθουσα τύπου στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αποτελεί μια παράδοση πολλών δεκαετιών στη χώρα.

Από τις αρχές της προεδρίας Τραμπ, αυτές οι συνεντεύξεις τύπου, που έδινε αρχικά ο Σον Σπάισερ, προτού αντικατασταθεί από τη Σάρα Σάντερς, δεν διεξάγονταν σε καθημερινή βάση αλλά ήταν τακτικές. Εδώ και αρκετούς μήνες, είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας. Η τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου έγινε την 18η Δεκεμβρίου.

«Ο λόγος για τον οποίο η Σάρα Σάντερς δεν ανεβαίνει πλέον στο βήμα είναι ότι ο Τύπος την αντιμετωπίζει με τρόπο πολύ αγενή και η κάλυψη είναι μεροληπτική, εκ μέρους, ιδίως, ορισμένες μελών του Τύπου» έγραψε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Της είπα να μην ασχοληθεί πλέον, το μήνυμα θα περάσει έτσι κι αλλιώς! Η πλειονότητα (των ΜΜΕ) δεν μας καλύπτει ποτέ με τρόπο ειλικρινή, εξ ου και ο όρος Fake News!» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει «όταν βρει έναν λόγο να το κάνει».

«Η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει μετά βεβαιότητας στο βήμα… για να μεταδώσει το μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες» είπε ο Γκίντλεϊ στο Fox News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS