Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.207 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.207 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη από την αρχή της ρωσικής εισβολής
Reuters

Για 1.207 άμαχους νεκρούς στη Μαριούπολη από την ημέρα που εξερράγη ο πόλεμος στην Ουκρανία, πολιορκίας, μιλά η δημοτική αρχή της ουκρανικής πόλης. Μόλις χθες (09.03.2022), τουλάχιστον 17 άμαχοι, ανάμεσά τους και έγκυες, τραυματίστηκαν από την επίθεση στο μαιευτήριο.

«Εννιά ημέρες. Εννιά ημέρες αποκλεισμού της Μαριούπολης (σ.σ. εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία). Εννιά ημέρες ασταμάτητου βομβαρδισμού του άμαχου πληθυσμού. Εννιά ημέρες που μισό εκατομμύριο κόσμος ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση, επικοινωνίες. Εννιά ημέρες που η πόλη έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Εννιά ημέρες – 1.207 άμαχοι κάτοικοι της Μαριούπολης νεκροί. Εννιά ημέρες γενοκτονίας του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε η δημοτική αρχή της πόλης, λιμανιού στρατηγικής σημασίας στη νότια Ουκρανία.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της. «Δεν έχουμε τον ακριβή αριθμό, αλλά ο προσωρινός αριθμός είναι σωστός», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Βαστάμε γερά», πρόσθεσε στο κείμενο η δημοτική αρχή της Μαριούπολης, που συνεχίζει να υφίσταται βομβαρδισμούς από τον ρωσικό στρατό. Μόλις χθες, Τετάρτη (09.03.2022), οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν παιδιατρικό νοσοκομείο σε συγκρότημα που περιλαμβάνει και μαιευτήριο της πόλης. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε για «έγκλημα πολέμου»!

 

Λιμάνι – κλειδί στην Αζοφική Θάλασσα, η βιομηχανική πόλη της Ουκρανίας αριθμούσε πάνω από 450.000 κατοίκους πριν αρχίσει η ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις