Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 70 Έλληνες επικοινώνησαν με το προξενείο στη Μαριούπολη λέει κάτοικος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 70 Έλληνες επικοινώνησαν με το προξενείο στη Μαριούπολη λέει κάτοικος

Αγωνία για τους χιλιάδες Έλληνες που παραμένουν στην Ουκρανία, την ώρα που η Ρωσία σφυροκοπά όλη τη χώρα. Στη Μαριούπολη η ελληνική κοινότητα απαριθμεί περίπου 120.000 μέλη, ενώ μόλις μερικές δεκάδες έχουν επικοινωνήσει με το ελληνικό προξενείο.

Όπως αποκάλυψε η κάτοικος της Μαριούπολης στην Ουκρανία , Αθηνά Χατζίνοβα, μιλώντας στην ΕΡΤ, περίπου 70 άτομα με ελληνικό διαβατήριο έχουν επικοινωνήσει με το προξενείο: «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των αμάχων. Το ελληνικό προξενείο επικοινωνεί με ανθρώπους που έχουν ελληνικό διαβατήριο, άκουσα ότι είναι περίπου 70 άτομα, αλλά όλοι φοβόμαστε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Πιστεύουμε ότι η πόλη θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και της κυβέρνησης»

Η ίδια συμπλήρωσε πως «κατά 99% παραμένουμε (στη Μαριούπολη), γνωρίζω μόνο έναν άνθρωπο, μια φίλη με το παιδί της, που ήθελε να φύγει». Συνέχισε λέγοντας ότι άκουσε πως κάποιοι έφυγαν με αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι μπόρεσαν να αγοράσουν εισιτήριο για τρένο. Λεωφορεία δεν κινούνται, πρόσθεσε.

 

Συμπλήρωσε πως δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι «βλέπω προς ανατολικά κι έχει απόλυτη ησυχία σήμερα το πρωί».

Η κ. Χατζίνοβα πρόσθεσε πως δύο μεγάλα μεταλλουργία εκκενώθηκαν στην περιοχή.

«Είμαστε σε άγνοια για την επόμενη ημέρα. Πήγαμε για ύπνο, χωρίς να γνωρίζουμε πού θα ξυπνήσουμε» και κλείνοντας τόνισε πως: «Μας βομβαρδίζει από αέρος ο Πούτιν, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ σκληρές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις