Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Gazprom: Κανονικά η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη συνεχίζεται κανονικά βάσει των παραγγελιών των πελατών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (04.03.2022) η κρατική ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom, παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. 

Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, προσθέτει η Gazprom σε ανακοίνωσή της. Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του ρωσικού αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη σταμάτησαν σήμερα, ενώ οι προσφορές της Gazprom για επιπρόσθετη διαμετακόμιση αερίου μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τους φορείς εκμετάλλευσης του αγωγού αυτού.

Οι ροές φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης στο Μαλνόφ βρίσκονταν στις περίπου 101.119 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) νωρίτερα σήμερα το πρωί και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα στη διάρκεια της νύχτας.

Η Gazprom επανέλαβε χθες, Πέμπτη, τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου 7,8 εκατομμυρίων κιλοβατωρών ανά ώρα μέσω του αγωγού για σήμερα το πρωί ως το Σάββατο το πρωί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αέριο τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS