Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Telegraph: Η Ρωσία καίει τους νεκρούς στρατιώτες της σε κινητά κρεματόρια

Πόλεμος στην Ουκρανία – Telegraph: Η Ρωσία καίει τους νεκρούς στρατιώτες της σε κινητά κρεματόρια

Ιδιαίτερα σκληρές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι μάχες με τα στρατεύματα της Ρωσίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για 4η ημέρα. Η Μόσχα, εκτός από βαρύ οπλισμό, διαθέτει και φορτηγά αποτέφρωσης για να καίει ους νεκρούς στρατιώτες της και να αποκρύπτεται ο αριθμός των θυμάτων. 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τα κινητά κρεματόρια που χρησιμοποιεί η Ρωσία, προκειμένου να αποκρύψει τον αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Αν ήμουν στρατιώτης και ήξερα ότι οι στρατηγοί μου είχαν τόσο λίγη πίστη σε μένα που με ακολουθούσαν στο πεδίο της μάχης με ένα κινητό κρεματόριο, ή ήμουν μητέρα ή πατέρας ενός γιου, που πιθανώς βρίσκονταν στη μάχη και η ρωσική κυβέρνησή σκέφτεται ότι ο τρόπος για να καλυφθούν οι απώλειες ήταν ένα κινητό κρεματόριο, θα ανησυχούσα βαθιά», είπε στην εφημερίδα Telegraph ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει η Telegraph, πρόσθεσε ακόμη ότι τα κινητά κρεματόρια είναι «μάλλον λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ρωσικό καθεστώς». 

Δείτε βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις