Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη – Γύρισε πίσω ανθρωπιστικό κομβόι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη – Γύρισε πίσω ανθρωπιστικό κομβόι

Για 15η μέρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία καθώς η Ρωσία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την πολυμέτωπη επίθεση με αμείωτο ρυθμό. 

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ανθρωπιστικό κομβόι που προσπαθούσε να φθάσει στην πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω σήμερα των μαχών. Την αποκάλυψη έκανε η υπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ανακοίνωσε πως σημειώνονται νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

“Οι βόμβες χτυπούν σπίτια”, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε διαδικτυακή ανάρτησή του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαριούπολη εδώ και μέρες δέχεται διαρκή βομβαρδισμό, ενώ την Τετάρτη ένα μαιευτήριο – νοσοκομείο Παίδων δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί 6 ετών. 

«Η Ρωσία εμποδίζει σκοπίμως την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη»

Η Ρωσία εμποδίζει σκοπίμως την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, επειδή δεν κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή τη στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Η Ρωσία αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους κατά την, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια, “ειδική επιχείρησή” της στην Ουκρανία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις