Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αποτρόπαιη επίθεση» λέει ο Μακρόν για τη σφαγή στον σταθμό του Κραματόρσκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε μέσω του Twitter την «αποτρόπαιη» επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι Ουκρανοί πολίτες φεύγουν για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Τα όπλα τους; Καροτσάκια, λούτρινα, βαλίτσες. Σήμερα το πρωί, στον σταθμό του Κραματόρσκ, οι οικογένειες που θα έφευγαν βίωσαν τον τρόμο. Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Αποτρόπαιο» έγραψε ο Μακρόν.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από την πυραυλική επίθεση στον σταθμό του Κραματόρσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα του Κραματόρσκ, της Μπούτσα, της Μαριούπολης, του Χαρκόβου: παντού στην Ουκρανία, στηρίζουμε τις έρευνες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σκεφτόμαστε τις οικογένειες που συνεχίζουν να φεύγουν, θα τις φιλοξενήσουμε στην Ένωσή μας, την Ένωση της ειρήνης», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ως Ευρωπαίοι, επιβάλλουμε νέες κυρώσεις. Και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία σε ανθρωπιστικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο», κατέληξε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Parisien ο Μακρόν εξέφρασε επίσης τη λύση του για την «κατηγορηματική άρνηση» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν όσον αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη που είχαν προτείνει η Γαλλία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε «αδίστακτη» την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό και προειδοποίησε ότι «τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία» δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία θα στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία, όπως αντιαεροπορικούς πυραύλους Starstreak, 800 αντιαρματικούς πυραύλους και πυρομαχικά ακριβείας, καθώς και κράνη, διόπτρες νυκτός και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή «παγίδα θανάτου» η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – 31 νεκροί από νέα ισραηλινά πυρά
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο για να εκμεταλλευθεί τους αμάχους που λιμοκτονούν και να τους συγκεντρώσει σε ζώνες θανάτου - Αρνείται τα πάντα το Ισραήλ και το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα
Γάζα 2
Οι παγκόσμιοι επιστήμονες γυρνούν την πλάτη στις ΗΠΑ: Οι αποφάσεις Τραμπ που προκάλεσαν «brain drain» και το όφελος για την Ευρώπη
Ταλαντούχοι επιστήμονες επιλέγουν να ασκήσουν το επάγγελμα τους εκτός ΗΠΑ λόγω των περικοπών στη χρηματοδότηση της έρευνας αλλά και στην αυστηρή αμερικανική μεταναστευτική πολιτική
Ντόναλντ Τραμπ 7