Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενοχλημένος ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας με τα συνεχή αιτήματα όπλων

«Δεν είμαστε η Amazon», δήλωσε με φλεγματικό τρόπο ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, και φανέρωσε την ενόχλησή του στα συνεχή αιτήματα της Ουκρανίας για αποστολή όπλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη» είπε στα ΜΜΕ της Βρετανίας ο Μπεν Γουάλας, στη συνέντευξή Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας και του προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους. Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπεν Γουάλας εξέφρασε και την ενόχλησή του όταν, σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρσι στην Ουκρανία, του δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο, λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προσπάθησε από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους, λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου πως «ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε