Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχει ξεκινήσει νέα ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά» λέει ο αρχηγός του στρατού του Κιέβου

«Παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με γενικευμένη επίθεση της Ρωσίας στα βορειοανατολικά. Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα (09.04.2025) ότι η Ρωσία επιδίδεται σε μεγάλη αύξηση των επιθέσεων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία περνάει σε νέα φάση, με επιθέσεις στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ρωσία προετοίμαζε επιδρομές στις δύο περιοχές του Χαρκόβου και του Σούμι.

«Μπορώ να πω ότι ο Πρόεδρος (σ.σ. Ζελέσνκι) έχει απόλυτο δίκιο και ότι αυτή η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Σίρσκι σε συνέντευξή του στην ουκρανική έκδοση LB.

«Εδώ και αρκετές ημέρες, σχεδόν μια εβδομάδα, παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις (στη γραμμή του μετώπου)», είπε.

Η Μόσχα βρίσκεται κοντά στο να απωθήσει πλήρως τις ουκρανικές δυνάμεις από τα ερείσματά τους στην περιοχή του Κουρσκ, την οποία κατέχουν από τον περασμένο Αύγουστο και η οποία βρίσκεται πάνω από τα σύνορα με την περιοχή του Σούμι.

Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει στις 7 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι, επίσης, παρούσες στη γειτονική ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Ο πόλεμος, στον πρώτο χρόνο του οποίου οι ρωσικές δυνάμεις αποκόμισαν σε σύντομο διάστημα εδαφικά κέρδη που ακολουθήθηκαν από ουκρανικές αντεπιθέσεις, έχει γίνει από τότε, πολύ περισσότερο ένα αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης, με τη Μόσχα να έχει σχετικά μικρά κέρδη, με το να πραγματοποιεί διαδοχικά κύματα επιθέσεων με διμοιρίες πεζικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιθανό φαινόμενο «ντόμινο» στην Καμτσάτκα μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Καμτσάτκα ενδέχεται να μην είναι μεμονωμένο γεγονός, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Σκορδίλη
Νηπιαγωγείο που υπέστη ζημιές από το σεισμό στη Ρωσία 2
Το Ιράν απορρίπτει κατηγορίες των ΗΠΑ για σχέδια απαγωγών και δολοφονιών στο εξωτερικό
Η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι αποσπούν την προσοχή από τη σύγκρουση στη Γάζα – 14 δυτικές χώρες καταδικάζουν συντονισμένη εκστρατεία των ιρανικών υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου