Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία θέτει στη διάθεση των ΗΠΑ όλα τα MiG-29

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολωνία ενώ παράλληλα προέτρεψε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες διαθέτουν τέτοια αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Την Δευτέρα, μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πίεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας (…) είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε, αμέσως και χωρίς χρέωση, όλα τα MiG-29 στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουμε στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε το υπουργείο.

«Παράλληλα, η Πολωνία ζητά από τις ΗΠΑ να μας παράσχει χρησιμοποιημένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητας. Η Πολωνία είναι έτοιμη να τηρήσει τους όρους αγοράς των αεροσκαφών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάρτης του IDF με όλα τα σημεία που «χτύπησε» στο Ιράν - Στο στόχαστρο γέφυρες σε πέντε πόλεις
Οι επιθέσεις έπληξαν πόλεις, μεταξύ των οποίων η Τεχεράνη, το Καράτζ, το Ταμπρίζ, το Κασάν και το Κουμ, ενώ οι πολίτες είχαν προειδοποιηθεί να αποφύγουν τα ταξίδια με τρένο στις πληγείσες περιοχές
Ιράν
«Θα συμβεί απόψε» λέει ο Τραμπ – Με ανθρώπινες αλυσίδες σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, απαντά το Ιράν
Ανθρώπινες αλυσίδες έχουν σχηματιστεί στην White Bridge, καθώς και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Καζερούν, ανάμεσα στο πλήθος είναι επίσης γυναίκες καθώς και παιδιά
Ιράν
17
Δύο αδέρφια ανάμεσα στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο του Ισραήλ στην Τουρκία
Σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε φέρεται να είχε σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση
Κωνσταντινούπολη