Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία έχει καταστρέψει την αμυντική βιομηχανία μας»

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Ολέξι Αρεστόβιτς, παραδέχθηκε σήμερα Πέμπτη (31.3.2022) ότι η Ρωσία έχει καταστρέψει σχεδόν όλη την αμυντική βιομηχανία της χώρας του.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του με την οποία καλωσόρισε τις προβλέψεις μιας προτεινόμενης συμφωνίας ειρήνης ως κέρδος για την Ουκρανία, ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε ότι «[η Ρωσία] έχει καταστρέψει πρακτικά την αμυντική βιομηχανία μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, βάσει της συμφωνίας ειρήνης που συζητήθηκε προχθές, Τρίτη, με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα προστατεύεται έναντι μελλοντικών απειλών από διεθνείς εγγυήσεις ασφαλείας, στις οποίες η Ρωσία δεν θα μπορεί να ασκήσει βέτο.

«Αυτή είναι μια ιδεώδης συμφωνία που βελτιώνει θεμελιωδώς τη θέση μας πολλές φορές», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16