Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσική αεροπορία αλλάζει τακτική» λένε οι Ουκρανοί

«Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία άλλαξε τακτική στον ουκρανικό πόλεμο μετά τις απώλειες που υπέστη μέχρι τώρα», αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Σε 25 ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έχουν υποστεί πολύ βαριές απώλειες στη γη και στον αέρα — έχουν χάσει 96 αεροπλάνα, 118 ελικόπτερα και δεκάδες πυραύλους Κρουζ και UAVs», τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γιούρι Ιγνάτ, χθες Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα.

Αντιδρώντας στις απώλειες αυτές, η νέα τακτική της Ρωσίας τις τελευταίες δύο ημέρες είναι να χρησιμοποιεί περισσότερα drones σε αναγνωριστικό ρόλο και για να επαληθεύει τα αποτελέσματα των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπολύει, κατά τον ίδιο.

Αυξημένη δραστηριότητα drones στην Οδησσό

Αυξημένη πάντως είναι η δραστηριότητα ρωσικών drones ου καταγράφονται στην Οδησσό, όπως δήλωσε αξιωματικός των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

«Επικρατεί ηρεμία πάντως, δεν έγιναν επιθέσεις», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός, ο Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, ωστόσο ίσως να… προετοιμάζονται.

Η αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον των εχθρικών UAVs και «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ορισμένα καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε.

Η Οδησσός, «το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας», έχει παραμείνει –συγκριτικά– αλώβητη αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου