Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία επιβεβαιώνει την επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Η Βρετανία θα προμηθεύσει και άλλα όπλα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει από τις 24 Φεβρουαρίου, όπως επιβεβαιώνει το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα σήμερα (23.4.2022), κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε πως το Λονδίνο θα στείλει επιπλέον οπλισμό στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

Το γραφείο του Τζόνσον έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, αναφέροντας πως «ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία παρέχει επιπλέον αμυντική στρατιωτική βοήθεια, μεταξύ άλλων τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικά όπλα».

Την επιπλέον στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας, είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Αντρίι Σιμπίγκα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 7 μηνών Νιβίν γύρισε στην εμπόλεμη Γάζα: Γεννήθηκε με μία τρύπα στην καρδιά, έκανε εγχείρηση στην Ιορδανία και την έστειλαν πίσω στη φρίκη
«Πώς μας στέλνουν πίσω όταν ο πόλεμος συνεχίζεται; Η κόρη μου δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε σκηνή, κάθε τόσο παθαίνει κρίσεις και μελανιάζει» λέει με αγωνία η μητέρα
Γαζα μωρά 3