Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό από τη Χαμάς

Ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ, Ρόναν Μπαρ, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία προειδοποίησης του κόσμου για το μακελειό που ετοίμαζε η Χαμάς.

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας ο Ρόναν Μπαρ τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει αυτόν, καθώς είναι ο επικεφαλής και τη Σιν Μπετ για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς, το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως το πρόσωπο που βρίσκεται στην κεφαλή της οργάνωσης – η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει εμένα», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα αγωνιζόμαστε. Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν, οι στρατιώτες έχασαν τους συγγενείς τους. Αμέτρητες οι ιστορίες ηρωισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη από την πρώτη ημέρα των μαχών, δημιουργήσαμε έναν ειδικό σχηματισμό, σε συνεργασία με τις IDF, για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την ανάκτηση των απαχθέντων και των αγνοουμένων».

Στην επιστολή του ανέφερε ακόμη πως «όλοι οι υπάλληλοι της οργάνωσης έφτασαν στις μονάδες, άνοιξαν ιδιωτικά γραφεία, δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες. Όλοι όσοι έφεραν όπλο κατέβηκαν για να πολεμήσουν», ενώ τόνισε πως «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, όχι σε μια απλή μάχη. Ένας πόλεμος τελειώνει με μια απόφαση και μια αλλαγή κατάστασης. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εφιάλτης των drones πάνω από το Βέλγιο: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Υποψίες για ρωσική ανάμειξη
Μυστηριώδη drones παραλύουν τον εναέριο χώρο του Βελγίου - «Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένο, εθνικό χειρισμό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Κεντέν
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι