Κόσμος

Πολικό ψύχος στο Περού- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

100 νεκροί από το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας τα τελευταία 46 χρόνια! Τους -23 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στις Άνδεις.

17 απο τις 25 περιφέρειες του Περού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η θερμοκρασία σε μεγάλα τμήματα της νοτιοαμερικανικής χώρας έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, από το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 46 ετών.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στα υψίπεδα των Άνδεων, στα νότια της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που φθάνουν ακόμα και τους μείον 23 βαθμούς. Στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου το κλίμα είναι υποτροπικό, ο υδράργυρος έπεσε στους οκτώ βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν προειδοποιεί διαδηλωτές ενώ «βλέπει» ξένους πράκτορες και μισθοφόρους πίσω από τις κινητοποιήσεις
Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ ενώ η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της τεταμένης κατάστασης
Ιράν
Τραμπ: «Χωρίς την εμπλοκή μου, η Ρωσία θα είχε όλη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή» – Συνεχίζει να γκρινιάζει για το Νόμπελ Ειρήνης
«Θυμηθείτε, επίσης, ότι μόνος μου τελείωσα οκτώ πολέμους, και η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, ανόητα επέλεξε να μην μου δώσει το Νόμπελ Ειρήνης»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 7