Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πώς ο ναρκέμπορας Christy Kinahan χρησιμοποιούσε αεροπορικά ασθενοφόρα για να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του Αφρικανικού «διαδρόμου κοκαΐνης»

Πώς ο ναρκέμπορας Christy Kinahan χρησιμοποιούσε αεροπορικά ασθενοφόρα για να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του Αφρικανικού «διαδρόμου κοκαΐνης»
O ναρκέμπορας Christy Kinahan Snr χρησιμοποίησε ιπτάμενα ασθενοφόρα για να μεταφέρει κοκαΐνη στην Ευρώπη μέσω της Αφρικής.

Το Καρτελ Kinahan πλήρωσε για να αποκτήσει πρόσβαση σε μυστικές αφρικανικές λωρίδες προσγείωσης και να μεταφέρει κοκαΐνη στην Ευρώπη.

Το Kinahan καρτέλ μετέφερε κοκαΐνη δια μέσου της Αφρικής με αεροπορικά ασθενοφόρα. Εξαγόρασε αξιωματούχους για να χρησιμοποιήσει λωρίδες προσγείωσης και ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής οδού μεταφοράς κοκαΐνης προς την Ευρώπη κάνοντας την Ιρλανδική μαφία να είναι δεύτερη σε δύναμη μετά τα Κολομβιανά Καρτέλ.

Όταν τα ναρκωτικά έφταναν στο νότιο τμήμα της Αφρικής, η συμμορία Kinahan χρησιμοποιούσε «αεροπορικά ασθενοφόρα» για να μεταφέρει την κοκαΐνη μέσω της Αφρικανικής ηπείρου σε λιμάνια από όπου μπορούσε να σταλεί στην Ευρώπη.

Συνεργάστηκαν με την Μαροκινό-Ολλανδική μαφία που ελέγχει τα λιμάνια εισόδου στην Ευρώπη, το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα, και από κοινού καθόρισαν την τιμή και την ποσότητα που θα πλημμύριζε τη μεγάλη Ευρωπαϊκή αγορά ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το επιχειρηματικό σχέδιο και οι έξυπνοι ελιγμοί των δύο ομάδων τις μετέτρεψαν μέσα σε λίγα χρόνια σε ισχυρά καρτέλ δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο ναρκέμπορας Christy Kinahan Snr

Από τα κεντρικά γραφεία του στο Ντουμπάι, ο ναρκέμπορας Christy Kinahan Snr επανεφηύρε τον εαυτό του ως αφεντικό αεροπορικών υπηρεσιών, ενώ ο γιος του Daniel έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της κερδοφόρας εφοδιαστικής πτέρυγας που συναλλάσσεται απευθείας με προμηθευτές από τη Νότια Αμερική και Ευρωπαίους αγοραστές.

Η οδός ανεφοδιασμού από τη Νότια Αμερική μέσω του Ατλαντικού στην ανατολική Αφρική και έπειτα στη δυτική και βόρεια Αφρική με μικρότερα «αεροπορικά ασθενοφόρα» πλημμύρισε την Ευρώπη με κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας και μετέτρεψε τον Kinahan και τους γιους του σε βασικούς παίκτες στην παγκόσμια αγορά ναρκωτικών.

Ο ναρκέμπορας Christy Kinahan Snr έγραψε στο Twitter για τη χρήση των αεροπλάνων ως ασθενοφόρα.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακάλυψαν το μέγεθος της δύναμής τους πριν από πέντε χρόνια, όταν παρατήρησαν τις συναντήσεις μεταξύ του Kinahan καρτέλ και των ηγετών των ευρωπαϊκών μαφιόζικων ομάδων στο γάμο του Daniel Kinahan στο Burj Al Arab.

Ο Μαροκινό-Ολλανδός ναρκέμπορας Ridouan Taghi, ο οποίος κρατείται σε Ολλανδική φυλακή υψίστης ασφαλείας, παρευρέθηκε στο γάμο του Daniel Kinahan στο Ντουμπάι.

Οι ΗΠΑ τότε εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον καθορισμό των τιμών και το πλημμύρισμα της Ευρώπης με κοκαΐνη μέσω των λιμανιών του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας.

Μυστικοί πράκτορες στην Αφρική ανακάλυψαν το ρόλο των Kinahan ως ελεγκτών της αφρικανικής διαδρομής των ναρκωτικών προς την Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει απομονωμένες λωρίδες προσγείωσης για τα μητρικά φορτία από την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή και τη χρήση ιπτάμενων ασθενοφόρων για τη μεταφορά μικρότερων φορτίων προς τα βόρεια της ηπείρου από όπου η κοκαΐνη έφευγε προς την Ευρώπη.

Παραδόξως, ο ναρκέμπορας Christy Kinahan Snr αν και κρύβεται ως φυγάς στα ΗΑΕ, διαφήμιζε δημόσια τον εαυτό του ως νόμιμο μεσίτη παροχής αεροπορικών υπηρεσιών.

Ο Kinahan Snr μάλιστα έγραψε στο Twitter για ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα σχετικά με τα ιπτάμενα ασθενοφόρα, τα οποία συνέχισαν τη μεταφορά των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας με το πρόσχημα των ιατρικών μεταφορών έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Independent.ie

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις