Κόσμος

Πούτιν: “‘Εσπασε” τον πάγο με τον Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την Πέμπτη (11.7.2019) για πρώτη φορά τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Ζελένσκι θέματα που αφορούν την διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, το ζήτημα της ανταλλαγής Ρώσων και Ουκρανών που κρατούνται σε κάθε χώρα, όπως και η συνέχιση των επαφών στο πλαίσιο του “Σχήματος της Νορμανδίας”.

Στο θέμα της συνομιλίας και στο περιεχόμενό της, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς.

“Συζητήθηκαν ζητήματα διευθέτησης της κρίσης στην νοτιαανατολική Ουκρανία και από κοινού ενέργειες για την επιστροφή ατόμων που κρατούνται και από τις δύο πλευρές”, δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι “επιτεύχθηκε συμφωνία για την συνέχιση αυτής της δραστηριότητας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν δήλωσε ότι “συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα συνέχισης των επαφών στο πλαίσιο του Σχήματος της Νορμανδίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1