Κόσμος

Πούτιν: Σκληρό καρύδι η Μέι για τον Σκριπάλ αλλά…

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν λέει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Σκριπάλ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επιθυμία του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με την Βρετανία έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκαν με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης ενός ρώσου πρώην πράκτορα στο βρετανικό έδαφος, αλλά ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το ζήτημα.

Τα… είπε όλα ο Πούτιν

Ο Πούτιν είχε χθες συνάντηση με την Μέι στην σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Μόσχα να της παραδώσει τους ρώσους υπόπτους, τους οποίους το Λονδίνο κατηγορεί για την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας τον περασμένο χρόνο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι με την Μέι συζήτησαν το ζήτημα αλλά δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες παρά μόνο αρκέστηκε να διαψεύσει ότι η Μόσχα είχε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε.

“Εξέφρασε την άποψή της με έναν μάλλον σκληρό τρόπο, ναι, αυτό αληθεύει”, είπε ο Πούτιν σχετικά με τη συνάντησή του με την Μέι στο περιθώριο της συνόδου της G20, αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν “ένα μικρό, αλλά θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”. “Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας”, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ