Κόσμος

ΠΟΥ:’Εκκληση να επιτραπεί η μεταφορά φαρμάκων προς τη Γάζα

Να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος ώστε να επιτραπεί στους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να απομακρύνουν τους τραυματίες και να μεταφέρουν φάρμακα στη Γάζα ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τέσσερα νοσοκομεία, περιλαμβανομένου του Άλ Άκσα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, έχουν καταστραφεί από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και ακολούθησε η χερσαία στρατιωτική επέμβαση.

“Ο ΠΟΥ κάνει έκκληση για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για την απομάκρυνση των τραυματιών καθώς και για την προμήθεια σωτήριων για τη ζωή φαρμάκων. Ο ανθρωπιστικός διάδρομος θα πρέπει να χαραχθεί ώστε να προστατεύει την ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στα σημεία διέλευσης και την έξοδό τους από τη Λωρίδα της Γάζας για (την παροχή) ιατρικής φροντίδας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε

Πάνω από 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – 25χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες των ισραηλινών

Κανονικά τα δρομολόγια της Aegean για Τελ Αβίβ

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ – Γέμισε αίματα μικρών παιδιών το σχολείο

Άλλοι θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους στη Γάζα κι άλλοι βγάζουν selfies

Γάζα: Εκεχειρία ζητάει ο Κέρι – Πίεση στη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές