Κόσμος

Πούτιν: Η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη – Θα συνεργαστούμε με όποιον εκλεγεί πρόεδρος

Δεν δείχνει να έχει προτίμηση ανάμεσα σε Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σε μια πρωτοφανή δήλωση για τον ίδιο, χαρακτήρισε τις ΗΠΑ την μόνη υπερδύναμη.

“Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη, μπορούμε να το δεχθούμε αυτό”, δήλωσε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. “Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

“Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε… Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε”.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα φανταχτερό πρόσωπο, αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι’ αυτόν.

“Έχω πει ότι είναι φανταχτερός”, δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. “Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι’ αυτόν”.

Ό ίδιος δήλωσε επίσης πως, με βάση τα σχόλια του Τραμπ, ο Αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. “Τι κακό έχει αυτό;”, ρώτησε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε επίσης σήμερα γι’ αυτό που αποκάλεσε υποστήριξη της Δύσης σε “ένα πραξικόπημα” το 2014 στη Ουκρανία, κατά το οποίο ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας διέφυγε.

“Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; … Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ.

Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο